Griekse tortilla's met kip(haasjes)
Wat heb je nodig voor vier personen:
200 ml Griekse Yoghurt
75 g Fetta
1 komkommer
250 g Cherrytomaatjes
2 el olijfolie
2 el Griekse kruiden
500 gram kiphaasjes
8 kruiden-knoflooktortilla's
100 gram botersla
240 g zwarte olijven in plakjes
Bereiden
- Doe de Griekse yoghurt in een kom en verkruimel de feta erboven. Roer door. Halveer de komkommer in de lengte, snijd in plakken van een ½ cm en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Halveer de cherrytomaten.
- Meng de olie met de Griekse kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kiphaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes 6 min. Keer halverwege.
- Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de tortilla’s met de feta-yoghurtdip en verdeel de botersla, komkommer, kip, tomaten en olijvenplakjes erover. Rol op en halveer.
Bereidingstip: Grillen is een manier van garen waarbij je geen extra vet gebruikt.
